Elradiatorer - Välj rätt elvärme

Så här väljer du rätt elradiator

Oavsett om du står i begrepp att byta ut gamla elradiatorer eller om du bygger nytt hus, ska du ställa höga krav på ditt värmesystem. Det gäller miljön i ditt hem, inomhusklimatet som direkt påverkar din hälsa. God ekonomi och trygghet under systemets hela livslängd är andra faktorer som säkert är avgörande för ditt val.

Elvärme är ett värmesystem utan förluster. All effekt som utnyttjas kommer direkt till radiatorn och omvandlas där till värme. Elvärme är också ett enkelt och kostnadseffektivt komplement till t.ex värmepumpar och braskaminer, eller om du gör en utbyggnad, inreder vinden etc.

De flesta eluppvärmda hus som är över 25 år har gamla elradiatorer med termostater som inte klarar av att hålla en jämn värme. Därför ställs termostaten upp för att motverka temperaturfallen och när det blir för varmt så vädrar man. Denna ”gamla typ” av elradiatorer styrs via en bimetall­termostat, något som konsumentverket idag anser enbart duger i källare och förråd (Källa: energimyndigheten). Om du byter ut dessa gamla elradiatorer till en elradiator från Myson så kan du spara ca 10-15 % av uppvärmningskostnaden just tack vare våra noggranna elektroniska termostater. Ett jämnt och behagligt inomhus­klimat får du på köpet.

Tips!

1. Använd vårt effektberäkningsvertyg för att beräkna korrekt effekt till varje rum.
2. Var noggrann med att välja rätt spänning på dina elradiatorer, 230 V (1-fas) eller 400 V (2-fas). Vid fast installation, kontakta behörig elektriker.
3. Placera ut elradiatorerna, ett under varje fönster.